Nápolyi Pizzériák Éjszakája – Első alkalommal Magyarországon
2023. szeptember 19-én, kedden Magyarországon először kerül megrendezésre a Nápolyi Pizzériák Éjszakája!
Ez az alkalom kiváló lehetőséget kínál a gasztronómiai kalandoroknak a hiteles nápolyi pizza megkóstolására.
De mi is teszi a nápolyi pizzát különlegessé?
A Nápolyi Pizza Világörökség Egyesület (AVPN) által meghatározott szigorú szabványok szerint készül. A pizza alapja egy vékony, rugalmas és levegős tészta, melyet friss paradicsomszósszal, mozzarella sajttal és olívaolajjal koronáznak meg.
A tökéletes nápolyi pizza elkészítéséhez speciális kemencét használnak, amely képes 450°C-ra felmelegedni, és mindössze 60-90 másodperc alatt készíti el a pizzát.
Az esemény nem csak a pizza szerelmeseinek kínál kulináris élményt, hanem egyben betekintést is nyújt a nápolyi kultúrába. Az időpont nem véletlen: szeptember 19-én ünneplik Nápoly védőszentjét, San Gennarót.
Az ország 25 kiváló pizzériája, melyek az AVPN tagjai vagy tanítványai, különleges ajánlatokkal várják a vendégeket. Ezen az estén két-három féle nápolyi pizzát kínálnak féláron, és sok helyen hosszabbított nyitvatartással is készülnek, így akár hajnali 2-ig is élvezheted a finomságokat.
Ha részese szeretnél lenni ennek az egyedülálló élménynek, érdemes előzetesen tájékozódnod a résztvevő éttermekről!
A teljes lista itt található
Amore di Napoli
IGEN
Donna Mamma Pizza Napoletana
A Pizza Sztori
SALVE
Fermento Pizzéria
Digó (Kazinczy utca és Városliget)
MOTO Pizza Budapest (Madách tér, Rákóczi út és Bartók Béla út)
Forni di Napoli (Szent István körút és Bazilika)
A.Kemencés Pizza
Pizza Mamma (Dunakeszi)
Ittali (Vác)
Bazsalikom Nápolyi Pizzéria (Kistarcsa)
Passata (Szentendre)
Daniele Urban Nápolyi Pizzéria (Diósd)
Cukorborsó Kertvendéglő (Páty)
Más tészta (Herend)
Arany24 (Úrhida)
A Pizza Sztori (Balatonmáriafürdő)
Pivo Bár és Pizzéria (Szeged)
Ciao Napoli (Komárom)
Banditos Pizza Napoletana (Márkháza)
D-bisztró (Mikepércs)
Magtár Diner (Derecske)
Amo la pizza (Szolnok)
Mauro Étterem (Székesfehérvár)